Leegstandbeheer

Leegstand is vaak een last voor vastgoedeigenaren. Er liggen namelijk problemen op de loer zoals verval, vernieling, inbraak, brandstichting, kraak en overlast voor de omgeving. Met waardevermindering van het pand en vertraging bij eventuele verkoop als gevolg. Maar soms ontkomen zowel grote als kleine bedrijven, woningcorporaties, overheden, zorginstellingen én particuliere woningeigenaren niet aan leegstand. Welke oplossingen zijn er? Hoe voorkomt u als vastgoedeigenaar langdurige leegstand? En hoe houdt u uw pand kostenneutraal in de markt?
Goed leegstandsbeheer biedt allerlei oplossingen voor leegstand, De meest laagdrempelige vorm is het aangaan van een overeenkomst met zogenaamde bruikleennemers. Zij ‘lenen’ het gebouw als tijdelijk onderkomen”.

Om discussie over de huurrechten te voorkomen, stellen wij als leegstandsbeheerder een heldere overeenkomst op met de bruikleennemers. De opzegtermijn is slechts 28 dagen.

HUURINKOMSTEN EN DE LEEGSTANDSWET
Naast bruikleen is tijdelijke verhuur van vastgoed een optie. “Tijdelijke verhuur is aantrekkelijk wanneer je flexibiliteit en een korte opzegtermijn van drie maanden wilt combineren met het genereren van huurinkomsten”. dat kan vaak op basis van de leegstandswet. Huurders kunnen dan geen aanspraak doen op uw vastgoed en genieten – los van het recht op privacy – niet dezelfde bescherming als een huurder in een normale huursituatie.


KEURMERK LEEGSTANDSBEHEER
Wij ondersteunen eigenaren van vastgoed op elk denkbaar gebied: van bruikleen en tijdelijke verhuur tot herbestemming, herontwikkeling en verkoop. De vastgoedspecialist ontzorgt ook met diensten zoals waardebepalingen, taxaties, ontruiming, schoonmaak, onderhoud, beheer, debiteurenbezoek, en objectbewaking. 


VOORDELEN VAN BRUIKLEEN
Goed leegstandsbeheer neemt de zorgen van vastgoedeigenaren voor leegstaande panden compleet over, of de leegstand nu van korte of langere duur is. Verwacht je een korte duur van leegstand? Dan is de bruikleenovereenkomst veelal een goede keuze, Bij bruikleen controleren wij periodiek het pand op juist gebruik. En de tijdelijke bewoners of ondernemers zorgen voor dagelijks toezicht, waardoor zij lekkages en dergelijke snel kunnen constateren. Er is minder risico op vandalisme, brandstichting en inbraak. Bovendien worden de kosten van gas, water en licht gecompenseerd. Door het vastgoed in gebruik te geven, blijft een gebouw geconserveerd en behoudt het zijn waarde. Dat zijn nog wel de grootste voordelen voor vastgoedeigenaren.”


WAAROM TIJDELIJKE VERHUUR?
Tijdelijke verhuur van vastgoed is vooral aantrekkelijk wanneer een gebouw naar verwachting voor langere duur leegstaat. Bij tijdelijke verhuur brengen wij een pand onder de aandacht van potentiële huurders. Wij verzorgen niet alleen de screening van de kandidaten, maar ook een kennismaking, zodat de eigenaar precies weet wie hij ‘in huis’ haalt. Vervolgens regelen wij alle zaken rondom de tijdelijke verhuur. Het aanvragen van de leegstandsvergunning en in geval van particuliere verhuur ook de afstemming met de hypotheekverstrekker. Veel banken hebben namelijk bepaalde regels opgenomen over tijdelijke verhuur. 

LANGETERMIJNOPLOSSINGEN VOOR LEEGSTAND
Bruikleen en verhuur bieden tijdelijke oplossingen bij leegstand. Maar bij goed leegstandsbeheer komt vooral ook langetermijndenken om de hoek kijken. Wij vinden dat leegstandsbeheer neerkomt op actieve leegstandsbeperking,  Samen met vastgoedeigenaren zoeken wij daarom zo veel mogelijk naar structurele oplossingen voor leegstand: duurzaam en voor de lange termijn. Het kan dan gaan om herbestemming, herontwikkeling of verkoop. Elke oplossing heeft een eigen traject. Het mooie is dat vastgoedeigenaren van begin tot eind op onze services kunnen rekenen. Leegstand is in onze ogen namelijk pas opgelost als de problemen van een vastgoedeigenaar de wereld uit zijn. Uw bezit is onze zorg.

 
 
 
 
E-mailen
Bellen